آلبالو (فارسی شرقی:آلوبالو) نام درخت و میوهای است بومی جنوب غرب آسیا و اروپا با (نام علمی: Prunus cerasus') . میوه آن ترش مزه و سرخ رنگ است. بلندی درخت آن 3 تا۱۰ متر است. صد گرم آلبالو ۱۶ گرم مواد قندی،۸۵/۰ گرم پروتئین و ۶/۸ کالری دارد. بعلاوه صد گرم آن حدود ۵۰ میلی گرم کلسیم، ۲۰ میلی گرم فسفر، ۱ میلی گرم آهن، ۴۰۰ واحد بینالمللی ویتامین A ، ۱۴/۰ میلی گرم تیامین، ۱۲/۰ میلی گرم ریبوفلاوین، ۵ میلی گرم ویتامین C و نیز مقداری سدیم، منیزیم، پتاسیم، مس، روی و املاح دیگر دارد. برای آلبالو خواص زیادی ذکر کردهاند که از جمله میتوان به ارزش آن در درمان التهاب کلیه، ناراحتیهای کبد، معده و روده و نیز بیماریهای تبدار اشاره کرد. دم کرده آلبالو خاصیت ادرار آور داشته و از قدیم به ارزش آن توجه داشتهاند. از آلبالو برای تهیه آلبالو پلو، اشکنه آلبالو، شربت آلبالو و ترشی آلبالو و یکی از پر طرفدارترین لیکورهای جهان «ویشنوکا» و موارد دیگر استفاده میشود.
آلبالو یا به قول فرنگیها همان گیلاس ترش از میوههای فصل تابستان است که هم به صورت خام به عنوان میوه، مورد استفاده قرار میگیرد و هم از آن در غذاها، دسرها و شیرینیهای مختلف فصل استفاده میکنند. البته از مربا و شربت خوشمزه آن نیز نمیتوان بهراحتی گذشت؛ به خصوص اینکه شربت آلبالو خاصیت عطشزدایی نیز دارد.درضمن، بعضیها برای رفع تشنگی، آب آلبالو را به شربت آن ترجیح میدهند. از طرف دیگر، این میوه طبیعتی سرد دارد؛ بنابراین خوردن آن به افراد گرممزاج توصیه میشود. بهطورکلی آلبالو، سرشار از ویتامینها و املاح معدنی گوناگونی به خصوص ویتامین C و مقداری سدیم، منیزیم، پتاسیم، مس و روی است.
ادامه مطلب
درباره این سایت